Podcast: Jak se žije českému vývojáři v Dublinu?

Po necelých třech letech v Irsku se zpět do Čech vrací můj kamarád Pavel Jetenský a tak jsem se chopil příležitosti a vyzpovídal jsem ho z jeho zážitků. Z našeho rozhovoru vznikl podcast, ve kterém se dozvíte něco málo o přestěhování se do Irska, hledání práce tam, cestování, technologiích, kontraktování a tak podobně.

Pokud vás budou zajímat podrobnosti o některých věcech, které se v podcastu probírají, napište dotazy do diskuse pod příspěvkem. Pavel bude na vznesené dotazy odpovídat a z vaších dotazů a jeho odpovědí tak budou mít něco i ti ostatní. Pokud byste měli zájem o soukromý kontakt na Pavla, pište mu na adresu kontraktyjetensky.net.

Tip na IT práci v Irsku - 100 nových míst

Pavel Jetenský pracoval poslední rok jako kontraktor v Norkomu. Firma získala nedávno grant 4 miliónů euro na podporu výzkumu, vývoje a růstu - viz. Over 100 new jobs for Dublin on RTE news (zpráva z 3.12 .2007). Pokud chcete zkusit štěstí v Norkomu:

  • Ověřte, že splňujete uvedené podmínky
  • Kontaktujte Pavlova kolegu a kamaráda Kierana MacKennu, který v Norkomu pracuje jako vývojář od r. 2006. Kieran přislíbil, že zodpoví vaše otázky ohledně Norkomu a hlavně může vás doporučit.

Odkazy na zajímavé informace v souvislosti s Irskem

Poznámka z 26.8.2009: v komentářích jsem byl požádán ještě o zveřejnění adresy na další server s prací v Irsku - Jobs2Ireland.de. S ním nemáme tedy žádné zkušenosti, ale pokud by to mělo někomu pomoci ...

Použitá hudba: Minstrel Spirit - Enter The Woods, The lonely minstrel (http://magnatune.com) publikováno pod Creative Commons License

MP3 Podcast Podcast [90:54] 38,2 MB

Creative Commons - Some Rights Reserved

Podcast Licence: Creative Commons