DesktopOK - ikonky pod kontrolou

Tento problém je starý jako Windows samy. Při jakékoliv změně rozlišení obrazovky a někdy i jen tak z legrace, Windowsy sesypou ikonky na ploše. Neexistuje žádná systémem podporovaná funkce, která by si uměla pozice ikonek zapamatovat a následně obnovit. S příchodem nadupaných notebooků s vysokým rozlišením, které tu a tam napojíte na projektor nebo klasické LCD s nižším rozlišením tedy pravideně přicházíte o rozložení ikonek. Někomu to nevadí, ale já potřebuju mít svých 20 ikonek na ploše na správných místech.

Naštěstí nejsem jediný komu uvedený problém leze na nervy a nadávání na zabedněnost Microsoftu mu nestačí. Po otestování několika utilitek mi přišla jako nejzajímavější a nejfukčnější utilitka DesktopOK od Sofware OK z Německa.

Utilitka dělá přesně to co je požadováno a ještě něco navíc. Umí si pamatovat různá rozložení ikonek pro různé uživatele a různá rozlišení. Dokáže si automaticky ukládat ve stanovených časových intervalech aktuální pozice ikonek a rotuje takto několik save slotů. Nastartuje se s Windows, je malá a velmi šikovná.

Pokud Vás někoho trápi podobný problém, vřele doporučuji.

Odkaz na stažení

Pár screenshotů mluví za vše:

Tray menu

Hlavní obrazovka DesktopOk