Vyhodnocení iBatis 3 Workshopu

Tento týden proběhl workshop na téma iBatis 3 v Národní technické knihovně. Na workshopu jsem vyhlásil soutěž o licenci vývojového prostředí IntelliJ Idea 9 - Ultimate Edition a v tomto příspěvku najdou soutěžící jak moji verzi řešení příkladů, tak i výsledné vyhodnocení. Kompletní řešení všech testů, které jsme v průběhu workshopu probírali najdete v GitHub repository na stejném místě jako původně (stačí si "pullnout" novou verzi zdrojových kódů):

Sponzor přednášky:

Děkuji ještě jednou všem, kdo si našli cestu na seminář a kdo se i po něm za mnou zastavili a řekli mi svůj názor na jeho formu a průběh (speciální díky patří chlapcům z MoroSystems za jejich příspěvek na blogu). Není totiž horší pocit než, když se jako přednášející dobu potíte vedle projektoru, pak se publikum potichu rozuteče a vy odcházíte z rozpačitým pocitem a otázkou, jestli to nakonec mělo smysl. Jsem rád, že, pokud nic jiného, tenhle workshop nějaké emoce vyvolal a ke konci za mnou zašlo hodně lidí, a měl jsem šanci si udělat obrázek o tom, jestli jsem to vzal za ten správný konec.

Když si to zpětně promítám, přiznávám, že jsem postupoval poměrně svižně - nenechal jsem moc prostoru na zotavení, v podstatě to byl takový 1.5 hodinový maratón v kódování. Jak říkal Dagi, pro někoho to mohlo být trošku moc rychlé, zvlášť, když se třeba v některé části zasekl. Nicméně lidé, kteří se u mě stavovali po přednášce shodně říkali, že více méně stíhali, takže jsem to snad moc nepřestřelil. Osobně nemám moc rád přednášky, kde přednášející postupuje příliš pomalu a já mám čas se nudit. Z toho důvodu se svoje přednášky snažím dělat takové, aby člověk, kterého téma zajímá, čas na nudu neměl.



Foto: http://vsadnajavu.cz/

Nuže, přikročme k vyhodnocení soutěže. Ve stanoveném termínu došlo 7 řešení (v pořadí, jak došly):

  1. Tomáš Záluský - řešení ok
  2. Radek Teichmann - řešení ok
  3. Jaromír Vajgert - řešení ok
  4. Petr Masopust - řešení ok (možná až trošku extrémní minimalizace ZIPu, trošku mě to potrápilo, než jsem to dal do kupy ;-) )
  5. Jiri Samek - řešení ok (TypeHandlery možno registrovat centrálně v MapperConfig.xml)
  6. Vojtěch Krása - řešení ok

Vyřazeno:

  1. Tomas Bublik - vyřazuji ze soutěže z důvodu neimplementování UserMapper.xml logiky pro test F_UserMapperTest

Ze sedmi soutěžících nám tedy zůstalo pouze šest. Přemýšlel jsem, jak provést prokazatelně objektivní hlasování, ale žádný jednoduchý způsob mě nenapadl. Proto, doufám, budete věřit mé nestrannosti a objektivnímu vylosování výherce. Použil jsem veřejný generátor náhodných čísel (http://www.random.org/), který mi vylosoval číslo 2 a licenci IntelliJ Idey vyhrává

Radek Teichmann

Ještě dnes odesílám email Romanovi Štroblovi a Václavu Pechovi z JetBrains, aby ti, Radku, poslali tvoje licenční číslo pro Ideu.

Pokud jste se někdo nedostal na tento workshop a měli zájem se přeci jen o iBatisu něco dozvědět, budu jej opakovat ještě na konci března na ČVUT v předmětu Softwarové technologie a v prozatím neupřesněném termínu na Univerzitě Hradec Králové. Kdyžtak mi tedy napište na email a já bych se pokusil dohodnout nějaké to místo navíc.