Ruční aktualizace firmware Asus Transformer Infinity Pad

Docela mě překvapilo, že ani měsíc od vydání aktualizace Jelly Bean pro Asus Infinity Pad se mi nenabídla aktualizace systémem sama. Při ručním zkontrolování aktualizací v nastavení systému se mi tvrdošíjně vracelo, že "nové aktualizace pro váš systém neexistují". Kecy ... někde byla nějaká chybka, která znemožňovala OTA, přestože ty už byly dávno dostupné. Sedl jsem k internetu a po docela dlouhé době jsem přišel na postup, jak tablet zaktualizovat manuálně. Abych vám ušetřil tuhle práci, zachytil jsem postup v tomto článku.

Nakonec ten postup není zase tak složitý:

1. zjistěte jakou verzi firmware máte

Existují různé varianty firmware určené pro různé regiony - koukněte se do stavu systému (Nastavení -> Informace o tabletu -> Číslo sestavení) na to, jakou regionální mutaci budete mít - já mám aktuálně JRO03C.WW_epad-10.4.4.18-20121012. Česká verze spadá pod prefix WW.

2. stáhněte aktualizace

Podle jednoho článku je doporučováno před aktualizací na novou verzi systému (tj. např. z ICS 4.0.X na Jelly Bean 4.1.X) nejdříve zaktualizovat systém na nejposlednější patch v dané verzi. V mém případě jsem měl verzi firmware 9.4.5.22, poslední patch v dané verzi byl 9.4.5.30 a JellyBean verze byla 10.4.4.18.

V mém případě jsem tedy stáhl ze supportních stránek dva aktualizační balíčky:

  1. WW_epad_user_9_4_5_30_20120907_UpdateLauncher.zip
  2. WW_epad_user_10_4_4_18_UpdateLauncher.zip

3. nakopírujte aktualizační balíček na root sd karty a instalujte

  1. Stažený ZIP rozbalte a uvidíte v něm ještě jeden zip.
  2. Ten vnitřní zip nakopírujte do tabletu do kořenové složky SD karty - tj. /sdcard (není třeba soubor ani přejmenovávat).
  3. Vyrestartujte tablet.
  4. Po naběhnutí uvidíte v notifikační liště systémovou zprávu, že byl na disku nalezen nový aktualizační balíček.
  5. Klikněte na danou zprávu a v dialogu potvrďte, že jej chcete nainstalovat.
Totéž proveďte s druhým balíčkem a máte zaktualizováno na Jelly Bean!

Zdroje