Podcast: základy analýzy

Na přání svých současných kolegů ve firmě FMC jsem připravil seminář zaobírající se základy analýzy v UML.

  1. popisem životního cyklu
  2. cíle analýzy a návrhu
  3. behaviorální diagramy
  4. strukturální diagramy
  5. diagramy vztahů
  6. odhadování časové náročnosti
  7. tipy a triky

Obávám se, že jsem v některých částech nebyl úplně přesný, na mnoha místech jsem mohl řadu věcí popsat podrobněji a někde jsem nebyl schopný nalézt ty správné výrazy a obraty. Celou dobu jsem mluvil nespisovně a častokrát ani nedodržel shodu přísudku s podnětem. Pokud se vám zdají některé mé myšlenky zavádějící nebo obtížně pochopitelné, neváhejte a napište mi reakci - pokusím se nejasnosti vysvětlit zde.

Původním záměrem bylo věnovat se hlavně UML diagramům, nakonec to však sklouzlo trošku více k rozebrání životního cyklu. Dále jsem se ve výkladu (po konzultaci s odborníkem na UML - Pavlem Čechem z Univerzity Hradec Králové) dopustil některých nepřesností a někde možná i chyb. Proto prosím koukněte na první komentář k tomuto článku. Některá má tvrzení zde budou revidována.
A buďte shovívají, tohle je můj první "podcast". :)

Poděkování: Jsem rád, že mi bylo umožněno publikovat záznam z tohoto semináře veřejně (tímto děkuji svému šéfovi Honzovi Severovi) a podělit se i s vámi o tyto myšlenky.

Použitá hudba: Utopia Banished - Night of the Black Wywern, Forshadowing the Endless Quest (http://magnatune.com) zveřejněná pod Creative Commons License

Podcast License: Creative Commons - Some Rights Reserved Creative Commons

MP3 Podcast Podcast [1:38:17] 23,6 MB

Doprovodná prezentace (PDF) 142 KB